'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   augustus 2007 

1 augustus, woensdag

WATTENSTAAFJES

In de meivakantie (in Turkije) hebben Jurre en Roos kennis gemaakt met 'duikstaafjes'. 

Jurre is verkikkerd op de felgekleurde staafjes, die hij wattenstaafjes noemt!!! 

Vandaag gaan we zwemmen in Baarn. Hij gooit de gekleurde stokjes één voor één het water in. Er zit een kogeltje in waardoor ze in eerste instantie rechtop in het water blijven staan. Omdat er gaatjes in zitten, loopt het water langzaam in de staafjes. Ze worden zwaarder en zakken naar de bodem. Jur is 'een hond' en duikt ze één voor één weer op. Hij kan er geen genoeg van krijgen. Van z'n wattenstaafjes ;-) 

Roos is meer van het drijven en dobberen (zie foto hiernaast). 

 

 

4 augustus, zaterdag   

SPETTEREN IN DE TUIN

 

PEUTERBED

Tot vandaag sliep Stijn in een ledikant. Vanavond hebben we zijn nieuwe (meegroei) bed in elkaar gezet. Jurre en Roos vinden het nog interessanter dan Stijn. Ze willen zelfs bij Stijn logeren en kruipen bij hem in bed! 

 

BUITENAARDSE WEZENS

'Mama, kijk! Ik kan vliegen', roept Roos. Ze neemt een aanloop, springt omhoog en laat zich in het water vallen. 

'Roos, nu ik', roept Jurre gevolgd door een sprong en een plons.

'Ikke ook' gilt Stijn. Hij klimt het water uit. Dan roept hij: 'Klaar voor de start. Af!' en neemt een sprintje. 

Zo gaat het maar door. 

Jan en ik zitten in de tuin te lezen. Tenminste... we proberen te lezen. Het lukt niet zo goed omdat we steeds in de lach schieten omdat er kindertjes langs komen vliegen!  

 

5 augustus, zondag

BLOEMENDAAL

Vandaag belooft het een tropische dag te worden. Dus maken we er een heerlijke stranddag van.

's Ochtends rijden we met zijn vijven naar Parnassia. Opa Harry en Oma Wilma komen even later ook. 

Jur vangt een krab. Roos bouwt een zandkasteel. En Stijn zet - gewapend met waterpistool - de achtervolging in. Oma Wilma is zijn slachtoffer. Door de branding rent hij achter oma aan. Wanneer het hem lukt om haar nat te spuiten, komt hij niet meer bij van het lachen. 

STIJN KWIJT

Ik heb een lelijke snee in mijn teen omdat ik op een scherpe schelp (messchede) ben gaan staan. Ik leun op Jan en hink naar het water om de wond schoon te maken. 

Door de snee zijn we even afgeleid. En dan krijgen we de schrik van ons leven: Stijn is weg! 

Daar sta je dan, met je gezicht naar de zee. Zou hij naar links of naar rechts zijn gelopen? Waar te beginnen met zoeken? Omdat we met vier volwassenen zijn, kunnen we ons gelukkig opsplitsen. 

We zoeken en zoeken, maar zien hem nergens. Een behulpzame mevrouw geeft ons een tip. Kinderen lopen over het algemeen met de wind mee. En wanneer de zon 's middags boven zee staat, lopen ze het liefst met de zon in de rug langs het strand.

De mevrouw krijgt gelijk. Zo'n tien minuten later vinden we Stijn. Hij is, inderdaad met de wind in zijn rug, een eindje over het strand gaan wandelen. Een (andere) mevrouw kreeg onze kleine strandloper in de gaten.

Ze had al aan Stijn gevraagd: 'Waar is jouw mamma?'. Waarop Stijn antwoordde: 'In de boot!'.

ZONNE(VER)BRAND

Op de foto hierboven een stukje rug. De rug van Jan. De rug die ik heb ingesmeerd. Na een lange stranddag ontdek ik thuis dat ik een stuk heb overgeslagen. Dat stuk huid is rood en mijn handafdruk staat erin! Oeps... sorry lieverd.

Wel prettig om te zien dat zonnebrand dus écht helpt. Ik til mij blijkbaar niet voor niets een breuk, want hier heeft iedereen zijn/haar eigen fles/tube zonnebrand. Een grote fles factor 50 voor Jan. Vervolgens een tube Vichy factor 50 voor de zeer gevoelige huid voor Roos (in verband met haar eczeem). Dan nog een fles factor 25 voor Stijn. Een grote tube Lancaster factor 15 voor Jurre. En voor mijzelf factor 4 (of niets).

 

12 augustus, zondag

BLOEMENDAAL

Het einde van de zomervakantie nadert. Dus nu het kan, nemen we het er nog maar van! En... dit keer heb ik Jan zorgvuldig ingesmeerd ;-)

 

13 augustus, maandag

PYROMAAN IN SPÉ

Vorige week heeft Stijn brand gesticht op de elektrische kookplaat. Helaas heeft hij - nog veel meer - affiniteit met vuur. Daarbij komt dat zijn levensmotto luidt: DE AANVAL IS DE BESTE VERDEDIGING.

Dit tezamen leidt ertoe dat hij, wanneer iets of iemand hem niet aanstaat, op verontwaardigde en boze toon roept: '(Ik ga je in de) brand steken hoor!'. Ontelbaar keer heeft onze kleine terrorist mensen het vuur in gewenst. De buurman, de bijna buurvrouw, opa, oma, Poes Boemel, Jurre, Roos, Jan en ik zouden er allemaal niet meer zijn als zijn verwensingen uitgekomen zouden zijn... 

Vanmiddag haal ik Stijn op bij het kinderdagverblijf. Ik sta in de gang en zeg: 'Ga je mee Stijn? Dan gaan we naar buiten, naar de auto'. Waarop een (mij onbekende) moeder mij aankijkt en zegt: 'Oh, dus dat is Stijn! Zijn naam valt vaak tijdens het avondeten als we onze dochter op hebben gehaald van een dagje kinderdagverblijf'.

*Oeps* Moet ik deze opmerking positief of negatief interpreteren? Ik durf het niet na te vragen. Maar gezien Stijn z'n taalgebruik, vrees ik het ergste...

Ik ga je in de brand steken is nou niet bepaald een schattige uitspraak van een tweejarige. Met 'Nee, houtjes mag je in de brand steken voor op de BBQ' probeer ik hem op andere gedachten te brengen. Maar tot nu toe helpt het niet. Sterker nog, hij gooit er gewoon nog wat andere dreigementen bovenop: '(Ik ga je in) zee gooien', (Ik ga je in de) prullenbak stoppen' en '(Ik ga je van het) dak gooien'.

Als ik Stijn uitleg dat het niet aardig is om te zulke dingen te zeggen, dan is zijn repliek: 'Ohhh (jij mag niet) POKKEPOKKEN (= jokkebrokken)' of nog erger 'Stommerik' of '(Jij moet je) mond houden'....

Wie weet raad?

 

15 augustus, woensdag

HILVERSUM

Volgende week beginnen de basisscholen weer. Jurre moet hoognodig naar de kapper en dus heb ik een afspraak gemaakt bij de kapper in Hilversum. 

Roos en Stijn laat ik even achter bij opa en oma. Dat vinden ze helemaal niet erg want sinds een week staat het Playmobil kasteel in de huiskamer! 

Roos dekt de tafel voor de koning (zie hierboven) en stort zich dan, samen met Stijn, op een kwart watermeloen. Gelukkig is oma zo slim om dit buiten te serveren, want ze maken er een lekkere kliederboel van!

 

 

18 augustus, zaterdag

SPROOKJESWONDERLAND

 

VOGELTJESTREIN

Met de Vogeltjestrein rijden we een ritje door het park. Het eerste rondje kijkt Jur helemaal niet om zich heen, terwijl er toch van alles te zien is: vrolijke dino's, koeien etc. Maar Jurre heeft iets anders aan zijn hoofd: hij verdeelt de druiven... (zie foto hieronder).

Nou ja, eerlijk gezegd zit ik best lekker in het treintje. We blijven gewoon zitten waar we zitten én rijden nog een rondje  ;-)

 

KASTEEL VIOLINDE

Kasteel 'Violinde' heeft een groot kasteelplein met muren en torens. Stijn klimt met Jan naar boven en zwaait naar mij (zie foto hiernaast).  Daarna kopen we op het kasteelplein een heerlijke bak aardbeien met slagroom.

Als betoverd kijken Stijn, Jur en Jan naar Tovenaar Fluvius (zie foto hierboven). Hij zweeft in zijn toveratelier op een kussen boven het water en voert wondere toverkunsten uit. Hij heeft een schatkist met gouden en juwelen. En soms.... spuit hij je met een straaltje water nat terwijl je net lekker op een bankje zit uit te rusten!

 

 

WIE DE LAARZEN PAST...

 
Stijn in een dobberbootje. Hij is h-e-l-e-m-a-a-l in zijn element want er zit een stuurtje aan!!! Na drie rondjes over het water heeft er nog géén genoeg van. Wij wel, en dus moet hij met ons mee komen. Onder luid protest verlaat hij zijn boot.

 

TEENTJE TREKKEN

'Ik word pas gewekt, als je aan mijn teentje trekt', staat er in het boek geschreven.

De reus (uit 'Klein Duimpje') snurkt luid. Jurre vindt het doodeng en staat een meter of drie van de reus vandaan.  Roos gaat erop af. Ze trekt aan de grote teen van de reus. De reus snurkt door en mompelt: 'Niet aan mijn teen trekken'.

Roos trekt gewoon door terwijl ze hem ook nog eens stiekem onder zijn voet kietelt. De reus wordt wakker en schreeuwt met een zware stem: 'Ik ruik mensenvlees'.

Roos en Stijn gillen het uit van plezier, terwijl Jurre de veiligheid van Jan opzoekt.

 

Later waaien we nog even uit op strand en daarna gaan we naar huis!

 

22 augustus, woensdag

MOVEMENT ABC

Na een lange schooldag breng ik Jurre vanmiddag naar fysiotherapie. Joke, de fysiotherapeute wil volgende week de 'Movement ABC' bij Jurre afnemen. En aangezien Jurre niet van onverwachte dingen houdt, bereiden we hem vandaag vast voor op de test van volgende week. Sommige testonderdelen zijn voor Jurre erg moeilijk, maar hij doet heel erg goed zijn best.

Movement ABC kan gedaan worden vanaf vier jaar en deze test doet een uitspraak over het motorisch functioneren in het dagelijks leven. 

Hoe hoger de score, hoe slechter de prestatie. Totaalscores ≤ 10,5 (15e percentiel) worden beschouwd

als normaal. Scores van 11,0 tot 17,0 (5e percentiel) als 'at risk' en scores > 17,0 als abnormaal. Wordt vervolgd...

Foto's hierboven: Het pistool wordt, als een waardevolle schat, van alle kanten bewonderd.

 

25 augustus, zaterdag

Ze zijn niet zo vreselijk vlot, die kinderen van ons. Gelukkig maar. Nu hoeven wij tenminste ook niet mee te doen aan 'de race om 't beste kind' ;-)

En waarschijnlijk zijn Jurre, Roos en Stijn in de ogen van anderen behoorlijk gewoontjes. Maar niet in die van ons natuurlijk!!!

Vandaag gaan we met z'n vijfjes zwemmen in Baarn. Stijn is een echte waterrat.

Kijk Jurre eens - met z'n voormalige angst om zich over te gevan aan de opwaartse kracht van het water. Als een visje beweegt hij zich voort in het water. ZONDER vleugels!!

En wat te denken van Roos, die spontaan ACHTEROVER het water induikt en daarbij kopje onder gaat en de grootste lol heeft om haar eigen kunsten! En wanneer twee meisjes onze duikstaven 'lenen', gaat Roos er - ondanks haar slechte verstaanbaarheid - linea recta op af en maakt de meisjes luid en duidelijk kenbaar dat de duikstaven toebehoren aan haar én Jurre.

Gewoontjes?? Het zijn gewoon drie kanjers!