'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   februari 2007 

1 februari, donderdag              

Na het avondeten maken Jurre en Stijn een 'schilderij' voor oma Wilma. Vandaag, 1 februari, is ze jarig!

 

2 februari, vrijdag

VERJAARDAG 

Meteen nadat ik Roos naar school heb gebracht, rij ik met Jurre en Stijn naar Hilversum. We gaan mijn moeder feliciteren en natuurlijk cadeautjes geven. 

Roos gaat vandaag een hele dag (!) naar school. Elke vrijdag is het 'tafeltje dekje' bij De Praatbus. Dan hoeven de kinderen geen brood van huis mee te nemen. In plaats daarvan nemen ze 1 euro mee naar school. De juf en twee kinderen gaan vervolgens op pad om brood en fruit te kopen. Dan wordt de tafel gedekt en daarna lekker samen geluncht. Gezellig hè? 

Verder is het vrijdagmiddag 'speelgoedmiddag'. Dan mogen alle kinderen speelgoed van thuis meenemen om hier op school, met andere kinderen of alleen, mee te spelen. Roos heeft, van thuis, een kleurboek en stiften meegenomen. 

Wanneer ik haar, met Jurre en Stijn, om 15:00 bij het hek van school sta op te wachten, blijkt al snel dat ze met héél iets anders heeft gespeeld. Roos haar wangen zitten onder de knalroze rouge. Als ik haar een kus geeft, komt een kunstmatige zoete aardbeigeur mij tegemoet. Trots laat Roos haar roze gelakte nagels zien!

Ha ha, logisch dat ze haar eigen speelgoed links heeft laten liggen. Wat zou je 'saai' met stift in een kleurboekje gaan kleuren terwijl je ook op elkaar kunt kliederen met echte make-upspulletjes (meegenomen door een ander meisje!).

 

IK BEN HEEL BOOS!

 

3 februari, zaterdag

NAAR SCHOOL 

Van de week viel er een kaartje voor Jurre in de bus. Het kaartje is afkomstig van juf Willeke.

Juf Willeke schrijft aan Jur: 'je stoeltje staat al klaar' en ze nodigt hem uit om aanstaande maandag naar school te komen.

Om Jurre voor te bereiden dat het bijna maandag 5 februari is, tellen we samen af hoeveel nachtjes hij nog moet slapen voordat hij naar juf Willeke mag. En het schiet al op!

Eerst moest hij er niets van weten, maar inmiddels heeft hij bij Roos kunnen 'afkijken' wat naar school gaan eigenlijk is. En eerlijk is eerlijk... het is best leuk! Afgelopen dagen vraagt hij zelfs, elke keer als hij meegaat om Roos weg te brengen, of hij ook even bij Roos in de klas mag spelen!

Langzaam, heel langzaam dringt het tot Jurre door dat hij ook bijna naar school gaat. Het aller aantrekkelijkst aan het naar school gaan is voor Jurre het feit dat hij z'n eigen eten/drinken mee mag nemen! 

De verzameling broodbakken, bekers, fruithapbakjes beslaan inmiddels een halve keukenkast! Jurre en Roos kunnen er leuk mee spelen. Ze plunderen het kastje leeg en roepen: 'Mama, wij gaan school spelen'. Bij elke broodbak wordt druk met elkaar overlegt wat er voor lekkers in moet. 'Roosje, wil jij een ijsje mee naar school?', vraagt Jurre. 'Ja, doe maar', antwoordt Roos. En hup, daar verdwijnt en lekkere ijshoorn in de lunchtrommel. Eet smakelijk!

  

7 februari, woensdag

EEN GOEDE HERT? 

Normaal gesproken kletst Jurre de oren van je hoofd maar wanneer hij uit school komt is hij helemaal niet zo spraakzaam over wat hij die dag gedaan heeft. 

Mijn moeder haalt Jurre uit school. We eten gezamenlijk een broodje. Jur is klaar met eten, springt uit zijn stoel om te gaan spelen en zingt: 'Jezus is de goede hert'. 

'Wat zing jij nou?' roepen mijn moeder en ik tegelijk uit. 'Jezus is de goede hert?' vraagt mijn moeder, 'bedoel je soms: Jezus is de goede herder'.

'Nee', antwoordt Jur 'Jezus is de goede hert'.

En zo komt toch de aap 't hert uit de mouw: Jur heeft op school een nieuw liedje geleerd.

8 februari, donderdag

HEEN EN WEER...  

Jur doet erg zijn best op school. Op maandag, zijn eerste schooldag, is hij alleen de ochtend gegaan. Maar zijn tweede schooldag was al meteen een hele dag (tot 15:15 uur). Hij heeft, met uitzondering van maandagmiddag, dus meteen een volle week meegedraaid. Knap he!

Dat zo'n (eerste) schoolweek er aardig in hakt -wat vermoeidheid betreft- is aan alles te merken. Na het ophalen uit school ben ik nog niet eens op de oprit van de snelweg of Jurre, Roos én Stijn zijn al vertrokken naar dromenland. 

Deze week is gebleken dat overblijven toch echt niet anders kan. Heen en weer rijden is geen optie. Op de dagen dat ik Jurre en Roos wegbreng, zit ik om 7:50 uur in de auto om eerst Jurre en dan Roos naar school te brengen. Stijn en ik zijn rond 9:20 uur weer thuis.

We zijn dus anderhalf uur kwijt met 'naar school brengen', maar dat is niet zo erg. Het knelpunt ligt bij de middag. Stijn en ik moeten om 11:45 bij het schoolhek staan om Jur (Roos heeft een continurooster) op te halen. Stijn staat dan op instorten, hij is met spoed toe aan een middagslaap. 

Arme Stijn. Voor 'slapen' is namelijk geen tijd. We halen Jurre op en rijden terug naar huis om een middagbroodje te eten. Stijn weigert ook maar iets te eten. Hij is te moe! Ondertussen is hij, zittend in zijn kinderstoel, al drie keer letterlijk omgevallen van de slaap. Ik hijs hem in z'n jas, want voor één uur vertrekken we weer richting school (Jurre begint om 13:15 uur). 

Dan weer naar huis. Uiteindelijk ligt Stijn volledig knock-out rond 14:00 uur in z'n bed. Maar.... om 14:15 uur moet ik 'm weer eruit halen om 'm aan te kleden, want iets voor 15:00 uur moet ik bij het hek staan. Dan komt Roos uit school (Jurre om 15:15 uur).

???

Zo rijden Stijn en ik met 8 autoritjes (4x heen en terug) 120 km op één dag en dat is - zeker in combinatie met Stijn z'n ritme- niet bepaald lollig. 

Vanaf nu wordt Jurre z'n schoolweek op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag uitgebreid met anderhalf uur overblijven. Er zit niets anders op. Voorlopig zit hij dan als enige kleuter tussen midden- en bovenbouwkinderen. Dus dat wordt, komende week, een pittige tweede schoolweek!

 

9 februari, vrijdag   

VERMOEIEND... 

Zoals hier boven al is blijkt, vallen sommige dingen gewoonweg niet met elkaar te combineren. 

Al een hele week voel ik me hondsberoerd. Daaraan toegeven lukt niet goed, want het leven roept me continu: kinderen brengen en halen, even dit of dat regelen, ik rij van hot naar her en in mijn hoofd ben ik ook nog druk bezig voor school ('Dalton' en 'Meervoudige intelligentie'). 

Ik voel me onrustig en heb het gevoel dat ik alles voor de helft doe. Niets komt echt af. Ik kan niets wegstrepen van mijn lijstje 'nog te doen'. Sterker nog, het lijstje groeit en groeit...  

Gelukkig is de koorts nu over, maar ik heb nog steeds last van algehele lamlendigheid en van een restant verkoudheid. Bah!

 

10 februari, zaterdag  

PUZZELEN

Opa Harry leest rustig de krant. Jurre, Roos en Stijn puzzelen.

 

13 februari, dinsdag,  

FEEST

Op de valreep maakt Stijn op het kinderdagverblijf nog de tweede verjaardag van Pien mee. Nog 2x gaat hij naar z'n vertrouwde groepje kinderen en leidsters van de 'babygroep'. Omdat de peutergroepen bij 't huidige kinderdagverblijf vol zitten tot 2008, moet Stijn naar een andere vestiging/locatie. 

Gelukkig is Stijn inmiddels helemaal gewend aan de groep op het nieuwe kinderdagverblijf. Hij gaat vrij makkelijk met deze veranderingen om. Wat niet wegneemt dat wij 'm de verhuizing naar een andere locatie liever bespaard hadden. 

 

16 februari, vrijdag  

BROODJE SLAGROOM

Vandaag is het feest. In haar Spaanse jurk viert Roos carnaval met de kinderen en juffen van De Praatbus. Elke vrijdag is het 'tafeltje dekje'. Elk kind neemt 1 euro mee en twee kinderen gaan samen met een juf boodschappen doen voor de lunch. Zo ook vandaag. 

'Roos, wat wil je op je brood?', vraagt de juf.

'Ik wil een broodje slagroom', zegt Roos als ze de spuitbus slagroom, die gebruikt is voor iets anders, op tafel ziet staan. Met ondeugende pretoogjes kijkt ze naar de juffen want ze weet heel goed dat slagroom eigenlijk niet op een broodje thuis hoort.

Ach, denken juf Laurien en juf Anita. Het is feest, dus voor één keertje moet het kunnen. En zo krijgt Roos een lekkere bruine boterham mét slagroom! Zo te zien eet het best lastig ;-)

 

17 februari, zaterdag,  

PRINS CARNAVAL

In onze woonplaats is niets te merken van feestgedruis en  carnavalsgekte. Hoewel op de meeste basisscholen de kinderen op vrijdag verkleed naar school mogen komen. Dit geldt ook voor Roos en Jurre. 

Jurre heeft geen zin in een verkleedpartij en stribbelt wat tegen wanneer ik hem zijn piratenpak aangeef. De piratenbroek is kort en gemaakt van dunne stof. Ik pak een rode maillot van Roos en help Jurre bij het aantrekken ervan. Wanneer ik daar over heen zijn piratenbroek wil aantrekken, roept hij boos: 'Mama ik wil geen rok aan'.

'Hét is geen rok! Het is een broek. Je hebt een maillot én een broek aan omdat de broek alleen te koud is. Kom op, Piet Piraat, we gaan ontbijten', zeg ik. Mokkend loopt hij achter mij aan. 'Ik ben geen Piet Piraat, ik ben gewoon Jurre'. 

Alle kinderen uit Jurre z'n groep zijn verkleed naar school gekomen. Ook juf Willeke is veranderd in een mooi zwart-geel gestreept bijtje. Compleet met vleugels! 

Als ik Jurre 's middags uit school ophaal, heeft hij een blauw kroontje op zijn hoofd. 'Oh wat leuk. Hebben jullie vandaag geknutseld?', vraag ik. 'Nee, ik ben prins Carnaval' roept hij juichend. 'Samen met Ilvy!' ... en huppelend loopt hij naar de auto.

Vervolgens heeft hij de hele dag én zelfs de volgende dag (zaterdag) zijn Prins Carnaval-geval opgehoudenl. Ja, Jurre is apetrots op zijn kroon. Zou er dan toch iets van zuidelijk bloed door Jur z'n aderen stromen. Opa Harry is tenslotte een rasechte Maastrichtenaar.

 

18 februari, zondag,  

ROOSJE BOLLEBOOSJE

Vandaag is het tijd voor taart want ik vier mijn 37e verjaardag. Ik ben verwend met leuke cadeaus. De grote tubes acrylverf die ik krijg, zijn gekocht bij Pipoos. Een crea-winkel. Roos ziet het logo en zegt: 'Mama kijk!'. Ze wijst de laatste drie letters aan en zegt: 'Dit is bijna mijn naam!'