'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   juli 2007 

1 juli, zondag

 

Wanneer ik thuis kom, graait Roos -met een gezicht dat glimt van trots- in haar schooltas. Ze is duidelijk op zoek naar iets. Enkele seconden later staat ze, met een triomfantelijke blik, voor mijn neus en houdt een strikdiploma omhoog. 
Woehaaa, Roos heeft haar strikdiploma!!! Wat een kanjer. Een strikdiploma is tenslotte een mijlpaal in het leven van een kleuter. Roos heeft zeer fanatiek geoefend (mét en zonder juf Laurien). Blijkbaar met resultaat. 

Het diploma heeft één klein nadeel. Roos gaat ervan 'naast haar schoenen lopen' en is nu van mening dat ik meteen met haar naar de schoenenwinkel moet om een paar nieuwe (uiteraard veter)schoenen te gaan kopen! 

 

Het weekend is om 'uit te rusten'. Roos neemt dat vandaag (zie foto hiernaast) wel erg letterlijk.

  

6 juli, vrijdag

LAATSTE SCHOOLDAG

Deze hele week staat in het teken van 'de naderende zomervakantie'. Vanmorgen hebben Jurre en Roos eindelijk écht hun allerlaatste schoolochtend. 

Om half tien gaan Stijn en ik naar Roos haar klas. Onder het genot van een high tea wenst iedereen elkaar een fijne zomervakantie. Roos overhandigt de juffen cadeaus, geeft ze een dikke knuffel en dan gaan we snel naar de groep van Jur.

Jurre hoeft gelukkig niet definitief afscheid van zijn juf te nemen. Komend schooljaar blijft hij gezellig bij juf Willeke. Maar dat neemt niet weg dat we haar alsnog kunnen bedanken voor het fijne schooljaar! Elk kind geeft de juf een witte roos waaraan een zelfgemaakt kaartje hangt. Het is een gezellige drukte in het lokaal.
Eenmaal thuis storten we ons op het inpakken! De koffers staan inmiddels gereed. Morgenochtend vertrekken we. Zee, strand... we komen er aan!!!

 

 

HAAMSTEDE

Ons houten huisje met eveneens houten schuurtje/blokhut ligt middenin het groene bos naast de duinen en de zee. Er is een heerlijke grote tuin waar Jurre, Roos en Stijn fijn kunnen voetballen, schommelen én gillen zonder dat iemand er last van heeft. 

 

VUURTORENPAD

Onze strandroute bestaat uit 'het vuurtorenpad'. Dit weggetje leidt, door de duinen, naar de zee. 

Dat het hoogseizoen begonnen is, is op het strand gelukkig niet te merken. We hebben alle ruimte van de wereld!

 

De roodwit gestreepte vuurtoren van Haamstede steekt overal bovenuit.

 

 

 

Tijdens eb speelt Jurre met een boei.

 

 

 

 

 

 

       

 

CONDUCTEURTJE KNIP MIJN KAARTJE...

Bij het RTM-museum kijken Jurre, Roos en Stijn hun ogen uit. Zoveel mooie treinen hebben ze nog nooit gezien. En het leukste is natuurlijk om er zelf in en op te klimmen!

Jurre rent uitgelaten en zenuwachtig over het perron heen en weer. Er komt al rook uit de schoorsteen van de locomotief en Jurre is als de dood dat de trein zonder ons vertrekt. 

Roos (foto hieronder) kijkt hoe de postwagon geleegd wordt.

Maar ze zijn nog 't meest onder de indruk van de CONDUCTEUR! 

Stijn zit bij opa Harry op schoot, maar als Meneer de conducteur binnenkomt, valt Stijn z'n mond open! Ongegeneerd staart hij de man aan: z'n pet, het uniform. Zoiets vreemds heeft Stijn nog nooit gezien! 

Wanneer de conducteur aan Roos vraagt of zij haar eigen kaartje wil knippen, aarzelt Roos geen moment. En Stijn kijkt toe hoe z'n zus ouderwets kaartjes 'knipt'.

 

 

       

MET PAARD EN WAGEN

In middelburg is het mogelijk om per koets door het nostalgische centrum te rijden. Een paardentram, leuk! Terwijl oma Wilma winkelt en opa Harry met koffie en een krant op een terrasje in de zon zit, vertrekken Jurre, Roos, Stijn en ik met de paardenkoets vanaf het einde van de Korte Brug richting de Lange Jan toren.

KLIK KLAK KLIK KLAK klinkt het knusse geluid van de hoefijzers op de straatstenen. Tijdens deze monumentenrit krijgen we uitleg van een deskundige gids. Roos en Stijn kijken rustig om zich heen, maar Jurre heeft wel iets anders te doen. Hij zoekt Renaults! 

Opa en oma hebben een 7-persoons Renault Grande Scenic. Sinds Jur heeft ontdekt dat elke Renault op de achterkant is uitgerust met een wyberteken, ontsnapt er geen Renault meer aan zijn aandacht. 'Kijk mama, een Renault', gilt hij door de paardentram. 'Kijk daar zie ik er weer een. Goede ogen heb ik, he mamma!'. Jurre is niet te stoppen. Het voormalige huis van Jacob Cats, het beeld van Koningin Emma, de mooie poort... het kan Jurre gestolen worden. 

Arme gids....

 

 

 

GEHEUGENTRAINING

Binnen en buiten worden veel spelletjes gespeeld. En mocht je denken dat oma Wilma een makkie heeft aan dit spel dan heb je het verkeerd. Roos en Jur zijn namelijk erg goed in 'memory'. 

 

DE GRAANHALM

We eten bij De Graanhalm, een korenmolen gebouwd in 1847. Ze bakken niet alleen hele lekkere pannenkoeken, ze malen ook hun eigen meel. In de molen is een leerzame expositie ingericht met uitleg over de moleninrichting. Na het eten vermaken Jurre, Roos en Stijn zich in de speeltuin.

 

ZON, 

ZEE

EN 

STRAND

 

WINKELEN IN VEERE

 

'NAT' VERSUS 'UIT'

 

Boottocht over het Veerse meer.

 

 

SHOOT TO THE MOON

In Renesse parkeren we de auto bij de kerk. Naast de kerk staat een stellage met bungyjumpelastiek die ervoor zorgt dat je met gemak 8 meter omhoog gaat. 

Springen als op de maan! Ja, dat lijkt Roos wel wat. 'Mama dat wil ik ook!', roept ze enthousiast. 'Weet je dat wel zeker?', vraag ik aan Roos. 'Ja, ik wil dat', zegt Roos beslist. Ik twijfel en loop naar de bungy-meneer om te vragen vanaf welke leeftijd dit kan. 'Vanaf vier jaar', antwoordt hij. Roos is nog steeds vastbesloten en ik ga overstag. Ze krijgt een gordel om die vervolgens wordt vastgekoppeld aan twee bungeejumpelastieken. Roos zet met haar voeten af op een trampoline, en daar gaat ze! 

R

E

N

E

S

S

E

 

15 juli, zondag

VAKANTIE IN EIGEN LAND

Bijna twee maanden geleden, genoten wij ruim twee weken van een (vlieg)vakantie in het buitenland. Dat was heerlijk.

Deze vakantie met opa Harry en oma Wilma is slechts 2 uur rijden van ons huis, maar we hebben ons eveneens prima vermaakt. Leuk dat we op deze manier samen een fijne herinnering maken.

Je zou je bijna gaan afvragen waarom je überhaupt ver reist -met vliegtuig of de auto- terwijl je ook een prachtige vakantie in Nederland kunt hebben!

Zeeland, (hopelijk snel) tot ziens!

 

 

18 juli, woensdag   LUXE DRINKBAK

Boemel is dolblij dat de Aquaplay vandaag weer in de tuin is opgezet (zie foto hiernaast).

 

Foto rechtsboven: 

Hi hi, giechelt Stijn, 'Ik ga mijn zus plagen'. Hij pakt een handjevol zand en strooit dat over Roos haar rug. De boef!

 

 

19 juli, vrijdag

ALMEERDERZAND

 

 

 

 

 

20 juli, zaterdag 

Roos met een vriendinnetje in speeltuin De Speelhaven.

 

24 juli, dinsdag 

STIJN OP HET KINDERDAGVERBLIJF (foto's gemaild door juf Joyce)

26 juli, donderdag 

LANG LEVE DE ZOMERVAKANTIE...

De maand juli is bijna voorbij. Gelukkig maar! Want met twee zomerstormen en veel regen bereikte de zomer in de vierde juliweek in ons land een dieptepunt. De tweede helft van juli heeft meer weg van een herfstvakantie. 

Tussen de buien door spelen Jurre, Roos en Stijn in de tuin, maar alles is nat en binnen tien minuten komen ze tig keer -met modderlaarzen- naar binnen gelopen, met als gevolg dat ons parket meer weg heeft van een nat zanderig bosweggetje met hier en daar wat natte grassprieten! 

Maar goed... het einde van juli is in zicht. Op naar augustus! Ik heb goede hoop dat de weergoden ons de komende maand gunstiger zijn gezind.  

Meerdere malen heb ik afgelopen week gezucht dat 'de zomervakantie' wel weer afgelopen mocht zijn. Dat moet je uiteraard niet al te serieus nemen, maar het is gewoon een feit dat Jurre, Roos en Stijn regelmatig volledig doordraaien! Ze stuiteren in en om het huis rond en weten van gekkigheid niet waar ze met al hun energie (en dat is een H-E-L-E-B-O-E-L) naartoe moeten. 

En met z'n drieën bedenken ze hele ondeugende plannen, die ze vervolgens ook nog eens uitvoeren!

Vorige week is Stijn naar de kapper geweest. Dat bracht Roos vandaag op een idee. Aangemoedigd door Stijn en Jurre, besluit Roos haar lange pony flink onder handen te nemen met één van de acht scharen die op de knutseltafel staan. Roos kiest niet voor bijpunten aan de onderkant. Nee, Roos kiest voor radicaal! Nu heeft ze precies vooraan in het midden een pony van een halve centimeter. Een plukje dat recht omhoog piekt en waar niets mee te beginnen valt. Kortom, we hebben er een kuikentje bij. Het resultaat is werkelijk niet om aan te zien, maar Roos is er zeer tevreden over!!! 

Nog geen uurtje later zorgt Stijn voor een heuse brand. Hij draait alle knoppen van de elektrische kookplaat om. Ik zit in de tuin en voer een telefoongesprek. Jurre, Roos en Stijn komen het huis uit gerend om mij te halen. 'Mama, Stijn heeft iets stouts gedaan!' roepen Roos en Jur. Inmiddels komt de rook mij tegemoet en hol ik -met de telefoon nog in mijn hand- naar binnen.  

'Ohhhh, mama kijk! Brand!', roept Jurre, terwijl ik snel de kookplaten uit zet. Het is al te laat. Een joggingbroek staat in vuur en vlam. Een haarborstel en een zonnebril, die op de kookplaat lagen, zijn volledig gesmolten. Onherkenbaar. Een vies hoopje zwarte smurrie bubbelt en zorgt voor een enorme rookontwikkeling en een weerzinwekkende stank.

Ik sta nog steeds te telefoneren. 'Hoe moet ik dit blussen? Kan dat met water?', vraag ik mezelf hardop af. 'Nee, zet de afzuigkap aan en gebruik een doek', klinkt het aan de andere kant van de lijn. Ik pak theedoek en sla daarmee op het vuur. De broek is inmiddels verkoold tot een zielig hoopje. De stank van de gesmolten bril en borstel is afschuwelijk. Maar goed, het gevaar is geweken. Ik beëindig mijn telefoongesprek, zet alle ramen en deuren open en begin met puinruimen. Dan komt Jur naar mij toe: 'Ik weet wat!' roept Jurre. 'Je moet de brandweer bellen.' (Goed bedacht! Alleen wat laat ;-))

Niet veel later merk ik dat Stijn zijn kookkunsten heeft losgelaten op het kattenvoer. Hij heeft een lekker prakje gemaakt: Whiskas poezenbrokken gemengd met water uit Boemel z'n drinkbakje. Wanneer de brokken in aanraking komen met water, zuigen ze zich vol en worden ze papperig. Vervolgens heeft hij de smurrie vakkundig uitgesmeerd over het parket.

Ook heeft hij bedacht dat hij met PRITTstift de ramen kan 'wassen'. Hij is op een stoel gaan staan en heeft de ramen met lijm ingesmeerd. 

En toen ik even later wat 'rare onbekende geluiden' uit de wc hoorde komen, bleek dat meneer twee Cars-autootjes van Jurre in het toilet gedeponeerd had....

Ondertussen onderzoekt Jurre - aangemoedigd door Roos - hoeveel tandpasta je uit één tube kunt halen. Hij knijpt 'm leeg boven de wasbak in de badkamer. Vervolgens schrikt hij blijkbaar van z'n geknoei en probeert hij zijn sporen uit te wissen met een washandje. Dat lukt niet. Hij laat de washand - bedekt met klodders tandpasta - voor wat het is en pakt het nagelborsteltje om de witte smurrie van de wasbak te verwijderen. Dat lukt ook niet. Dan geeft hij het op. Als 't niet lukt om de wasbak in oorspronkelijke staat terug te brengen, dan maar niet. En zo ontdek ik, wanneer ik de badkamer in loop om handdoeken op te ruimen, een zoveelste "ravage".

 

Bovenstaande is slechts een greep uit één middagje. Niet zo vreemd dat ik momenten heb dat ik reikhalzend uitkijk naar het moment waarop de scholen weer beginnen. 

Daar komt nog bij dat ik - ruim voor de zomervakantie begon - mij heb voorgenomen om deze vakantie te gebruiken om wat achterstallig onderhoud in en om het huis weg te werken. Inmiddels heb ik inderdaad het plafond van de badkamer gewit, de overloop en de hal. Maar het einde van m'n lijstje is nog lang niet in zicht. En zoals het er nu naar uitziet, krijg ik echt niet alles gedaan met een dergelijk ondernemend drietal om mij heen! 

Dus nogmaals: augustus, kom maar met je zon!! Dan kunnen we, voordat de zomervakantie daadwerkelijk voorbij is, nog fijn wat uurtjes op het strand doorbrengen, hutten bouwen in de tuin, naar de speeltuin gaan, elkaar nat spuiten met de tuinslang en lekker kliederen met water en zand. En dat kluslijstje van me... dat bewaar ik wel voor als de scholen weer begonnen zijn. 

 

28 juli, zaterdag 

Oma Maartje is twee weken geleden 70 jaar geworden en dus gaan we naar Leeuwarden. En omdat we toch op bezoek zijn, maakt oma Maartje er meteen een feestdag van. We gaan naar Aqua Zoo Friesland.

Ruim twee uur lopen we door het park, tussen en langs diverse waterdieren. We eindigen bij de zeeberen en krijgen uitleg van een dierenverzorgster.

Iffy, één van de dames, zeeberen kan heel hard zwemmen! De dierenverzorgster gooit een visje in het water om het te laten zien. Iffy laat zich inderdaad van haar beste kant zien. Met een enorme snelheid vliegt ze achter de vis aan om het vervolgens op te peuzelen.

 

AQUA ZOO