'WINTERS  ART'

Wintertjes 2010

Wintertjes 2009

Wintertjes 2008

Wintertjes 2007

Wintertjes 2006

Wintertjes 2005

   Geboorte Stijn

Wintertjes 2004

Wintertjes 2003

Wintertjes 2002

   Geboorte      Jurre & Roos

Geboortekaartjes

Jurre, Roos & Stijn   mei 2007 

 

MEIVAKANTIE 2007

TURKIJE

 

 

 

Bijna elke avond bezoeken Jurre en Roos rond een uur of half negen 's avonds naar het theater. Jurre pakt bij de ingang een rood kussen en blijft de hele voorstelling op z'n billen zitten. Roos klimt vanaf dag 1 op het podium en doet vrolijk en vooral uitbundig mee. Ze vindt het prachtig.
Overdag zijn Jurre, Roos, Ruben en Olaf ook regelmatig in het theater te vinden. Want met al die kussens, kun je mooie hutten bouwen op de trappen van het theater. 

Roos - in extase - dansend op het podium!

 

Buitengewoon wit geschilderde huisjes, ramen met luiken, mozaïek, beschilderde tegels, nauwe straatjes en een zijden zee met allerlei tinten blauw. Wat een genot om naar te kijken!

  

Foto links: 

Ruben en Jurre in een melige bui rond half elf 's avonds.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben blij dat we de laptop mee hebben genomen. Jurre en Roos kijken regelmatig 'Cars', 'Lars, de kleine ijsbeer', de theatershow 'Piet Piraat en Mango-eiland'. Dan is het gedurende een uur net alsof Jurre en Roos ook bij Opa Harry en Oma Wilma zijn achtergebleven.

Een middag gebeurde het zelfs dat Jurre en Roos om 16:30 uur tijdens het kijken van een filmpje in slaap vielen. Rond 19:00 uur probeerden Jan en ik ze wakker te maken omdat we wilden gaan eten. Ik deed het grote licht aan, streelde over hun haren, schudde aan hun schouders... maar niets hielp. Ze lagen in diepe slaap!!! 

Jan en ik zijn om de beurt gaan eten en hebben Jurre en Roos lekker laten liggen. De volgende dag werden Jurre en Roos om 8:00 uur wakker. Ze hadden 16,5 uur geslapen!

 

BONCÜK

Om het boze oog af te weren dragen de Turken een blauwe parel (boncük); een blauw oog op een stukje glas. Je ziet 't ook vaak op de huizen terug. 

Roos wordt - voor de zoveelste keer - staande gehouden door een Turkse meneer die haar goedbedoeld een paar keer stevig in de wangen knijpt en verrast uitroept dat ze zulke mooie ogen heeft. De man verdwijnt naar binnen en komt weer naar buiten. Met een veiligheidsspeld maakt hij vervolgens een klein blauw oog aan Roos haar poloshirt vast. Dat wil Jurre ook wel en dus gaat de man weer naar binnen om er nog een te halen.  

Inmiddels heb ik in de Ford Galaxy ook zo'n talisman gehangen. Je weet maar nooit waar 't goed voor is ;-)

 

 

Het is bewolkt en dus gaan we op stap met de Dolmüs. Roos kruipt naast Ruben op de bank en Jurre naast Olaf. Het is maar goed dat ze op een stoel zitten want het busje zigzagt met een sneltreinvaart over het het slechte wegdek. Ik ben blij dat ik Roos een pilletje tegen wagenziekte heb gegeven...

In Bodrum brengen we een bezoek aan het Sint Pieterskasteel dat in de Middeleeuwen door ridders is gebouwd. De ridders bouwden in eerste instantie alleen een kerk en een ziekenhuis voor rondtrekkende pelgrims. Vervolgens werd het kasteel gebouwd. Door de Turken is het kasteel later voor verschillende doeleinden gebruikt. De kapel werd door hen omgebouwd tot moskee. Dat zegt Jurre en Roos niet zoveel. Wat wel indruk maakt, is de gevangenis. In de 19e eeuw werd het kasteel namelijk gebruikt als gevangenis. We gaan een donker gangetje in en lopen over een steile trap naar beneden. De trap eindigt voor een zwaar hekwerk waarachter 'een gevange' (in dit geval een pop) met beide handen vastgeketend zit. 'Waarom zit die in de gevangenis?', vraagt Jurre terwijl hij -met Roos samen- zelf antwoorden bedenkt. 'Hij heeft te hard gereden', roept de een. 'Ja, of hij heeft iets gestolen', zegt de ander. 

Sinds 1979 wordt het kasteel gebruikt als onderwater archeologisch museum waar objecten, die duizenden jaren oud zijn, tentoongesteld worden. 

 

 

 
25 mei, vrijdag                                                  Lekker rennen door het bos!!

NIET DUIKEN?

Vandaag is het prachtig weer. Om nog even in de vakantiestemming te blijven en van het mooie weer te genieten, houd ik Jurre en Roos vandaag uit school en spreek ik met 'Oma Wilma' af in Bosbad De Vuursche in Baarn. 

Het water is lekker koud, maar Jurre en Roos zijn inmiddels getrainde zwemmers. Voor Stijn is het langer geleden dat hij in een zwembad is geweest. Toch aarzelt Stijn geen moment. Hij wil meteen het water, gaat even later zelfs van de glijbaan het water in, en vermaakt zich prima. 'Kijk oma, ik kan duiken', roept Roos terwijl er toch echt met grote letters NIET DUIKEN op de rand van het zwembad staat. 

Het was een heerlijke dag en het 'spijbelen' meer dan waard ;-)

 

Stijn doet een middagdutje in het gras van ruim 2 uur... 

Van zwemmen wordt je moe!

     

27 mei, zondag

MUZIEK IS TWEE GELUIDEN TEGELIJK

Vanmorgen is het regenachtig. Prima weer om met z'n vijven naar een theatervoorstelling te gaan.

De voorstelling 'Muziek is twee geluiden tegelijk' gaat over Meneer Witjes en mevrouw Fortes.

 

Samen maken Meneer Witjes en Mevrouw Fortes een wonderbaarlijke reis: in de trein, de jungle, met de boot over water, op een onbewoond eiland. De reis eindigt uiteindelijk zelfs op de maan! En alles onderweg maakt geluid.

Het decor is een groot bed met allerlei geheime vakjes.

Het is een leuke interactieve voorstelling. De kinderen kunnen  meespelen. Er liggen 50 klopperbuizen, tuimelwielen, mannetjesratels en andere instrumenten klaar.

Roos wil meteen mee doen en Jurre even later ook!